Laitanpa tänne muutamia kuvia koulutöistä, jotka olen tehnyt jo jokin aika sitten. Ensimmäisenä aivan ensimmäinen koulutyöni:

Tehtävänä oli suunnitella raitamatto ja käyttää työssä jotain kierrätysmateriaalia. Turkoosit raidat ovatkin räsyä, joka on tehty vanhoista lakanoista. Värjäsin lakanat pesukoneessa. Ruskeat raidat ovat trikoota ja seassa kulkee myös paperinarua. Loimena on tietenki kalalankaa. Olen mattoon edelleenkin hyvin tyytyväinen. Se on ollut huoneeni lattialla kohta kolme vuotta ja säilynyt hyvin (vaikka kissani luulee sitä kynsienteroitus alustaksi).

Seuraavaksi esittelen erään kurssin tuotokset, jotka tein myös itselleni:

Aiheena oli siis sisustustekstiilien valmistus. Aihetta ei oltu rajattu sen tarkemmin joten tekniikan ja tuotteen sai valita itse. Huoneeni ovessa on ikkuna ja halusin siihen jotain näkösuojaa, joten tein siihen kuultokudoksen pellavalangasta ja 7-veljeksestä. Sen kaveriksi koukkusin viltin 7-veljeksestä. Kukaan ei varmasti osaa arvata, mikä on lempivärini...

Huomasin vilttiä tehdessäni, että koukkuaminen on hyvin epäterveellistä ranteelle. Jos koukkuaa jotain suurta, kannattaa se tehdä pikku hiljaa. Muistan miten koukkusin viimesiä  paloja kylmägeeliä ranteessa ja hampaat irvessä. Pakko vain oli saada valmiiksi ajoissa. Nyt jälkeenpäin täytyy sanoa, että hieman hullu olin.

Vaikka koukkuaminen on ranteelle rasittavaa, on se silti yksi lempitekniikoistani!

Kuvassa näkyvä kettutaulu on myös minun tekemäni. Se on tehty tuftaamalla. Pitää joskus laittaa siitä vekottimesta kuva, sillä jossain minulla on kuvia tekovaiheesta.

Myöskin kuvassa näkyvä kettutyyny on yksi koulutyö kankaanpainokurssilta.

 

Tässä samalla olenkin esitellyt huoneeni sisustusta. Pidän itse tehdyistä sisustustekstiileistä, sillä ne luovat viihtyisyyttä. Kun teen tuotteet itse, saan niistä juuri sellaisia kuin haluan.