kirjoneulevillatakki-normal.jpg

Tämä kirjoneuletakki on ollut pitkään mielessä ja tovin tekeillä. Käytin tätä ohjetta pohjalla, mutta langan tiheys on eri, kuin ohjeessa ja myös kirjoneuleosiot ovat "omia sävellyksiä". Lankana on Dropsin ihana Alpaca-lanka. On mielenkiintoista luoda kirjoneuletta omasta päästä. Lopputulos on aina jotain, mitä ei aluksi arvaisikaan. Suunnitelma nimittäin muuttuu kokoajan. Ainut kuvio, minkä halusin välttämättä mukaan on kukka/tähti-kuvio. Se on minulle tosi tärkeä kuvio, sillä se on hyvin perinteinen kuvio. Se on merkki käsitöiden jatkuvuudesta läpi sukupolvien.

Mielessäni on myös toinen neuletakki. Se tulee olemaan harmaa, jotta se sopii mahdollisimman monien värien kanssa. Näistä kahdesta tulee toivottavasti minulle käyttövaatteita. Aikoja sitten tekemäni turkoosi villatakki ei lopulta päätynytkään kovalle käytölle, sillä se on kuuma! Pidän siitä muuten todella paljon, mutta olen liian lämminverinen pitämään sitä sisätiloissa. Harmittaa, mutta ehkä joku vilukissa saa siitä joskus lämpöisen villatakin... =)

Alpakka on ihanan pehmeän tuntuinen ihoa vasten. Toivottavasti myös vähemmän kutittava kuin lampaanvilla.

Syksy on ihanaa aikaa. Minulle se ei ole synkkää ja harmaata, vaan täynnä värejä, uuden odotusta ja uutta alkua. Vuoden pitäisi vaihtua syyskuussa, eikä tammikuussa. Sillä siitä vuosi aina todella alkaa...