Tein opinnäytetyöni viime syksynä. Yksi inspiraation lähteeni oli syksy ruskan väreineen. Toinen sellainen oli Yaakov Agamin teokset. Olen jo aiemmin esitellyt yhden näyttötyön, jonka tein Agamin teosten innoittamana. Tässä työssä olen jalostanut aiempaa työtäni.

Opinnäytetyön aiheena olivat asiakaslähtöisen sisustustekstiilin valmistaminen. Asiakkaakseni sain yhden harjoittelupaikkani työkaverin. Tein hänen olohuoneeseensa seinätekstiilin ja kaksi siihen sopivaa tyynyä.

   

Viimeisessä kuvassa näkyy parhaiten työn idea eli teoksen vaihtelevuus. Riippuen siitä katsotko teosta vasemmalta vai oikealta, teos näyttää harmaalta, värikkäältä tai niiden  sekoitukselta. Kuteena ja loimena käytin pellavalankaa. Se antaa työlle kauniin, rouhevan pinnan. Värikkäissä kohdissa käytin aaltotoimikasta ja harmaassa toimikasta. Saadakseni työhön kolmiulotteisuutta kovetin PowerTexillä kankaan työn taustaksi. Lopuksi ompelin työn kiinni pohjaan ja tuin pohjaa muutamalla puulastalla. Työn valmis koko on 40cm X 130cm.

Nimeksi työlleni annoin Aavistus. Sanalla on moniakin merkityksiä. (Voit vain aavistella miten paljon tämä teetti töitä ja kuinka paljon hikeä, verta ja kyyneleitä sen takia on vuodatettu.) Pääasiassa tarkoitin sillä aavistusta siitä, että luonto alkaa valmistautua talveen päästäen sitä ennen väriloiston valloilleen.

Olen lopputulokseen tyytyväinen ja onnellinen siitä, että opinnäytetyöni on jo valmis.